De wimper- en nagelstyling opleider van Nederland. Together we nail it! Meer informatie 024 64 510 59

Home » Praktische informatie

Praktische informatie

Praktische informatie
Ga je binnenkort een opleiding of workshop volgen?

1. IN TERMIJNEN BETALEN
Er bestaat een mogelijkheid om je opleiding in termijnen te betalen. De Allround nagelstyling (plus) opleiding kun je in 4 termijnen betalen, de opleiding Acrylgel, Gel of Acryltechnieken en de Allround Wimperstyling opleiding in 3 termijnen. Workshops dienen vooraf betaald te worden. Wil je in termijnen betalen? Dit kun je aangeven wanneer je je inschrijft via de website. We brengen hiervoor wel 25 euro administratie kosten in rekening. Meer informatie over de termijnbetalingen krijgen je na inschrijven per mail.

2. LUNCH
Wanneer een lesdag van 09.00 uur tot 15.00 uur duurt krijg je tussen de middag een heerlijke lunch voorgeschoteld! Heb je een les met een model? Dan kan je model ook aan het lunchbuffet aanschuiven! Heb je een allergie of ben je op dieet? Dit is geen probleem voor ons. Geef dit bij inschrijven aan en we zorgen dat er ook genoeg keuze is voor jou!

3. LESSCHEMA
Wanneer je je hebt ingeschreven voor een van onze opleidingen, dan krijg je het lesschema zo snel mogelijk toegestuurd. Wanneer je je inschrijft voor een opleiding Gel of Acryltechnieken heb je niet iedere week les. Dit zijn aparte modules, die je dus niet tegelijk kunt volgen. Wanneer je een Allroundopleiding volgt heb je iedere week les, omdat je beide technieken volgt.

4. PRODUCTEN PAKKET
Bij iedere opleiding hoort een productenpakket die alle spullen bevat die je nodig hebt om te starten met je opleiding. Deze pakketten zijn verdeeld in module pakketten. Op de dag van de start van een module krijg je het pakket van de desbetreffende module. Je krijgt dus niet de eerste les al je producten.

5. THEORIEBOEK
Tijdens je opleiding krijg je een uitgebreid theorieboek, waarin je alle informatie en schema’s kunt terug vinden.

6. NAILTRAINER & MODELLEN
Tijdens de opleiding start je met oefenen van de technieken op een Nail trainer. Een mailtrainer is een “kunst hand” die je met een handige klip aan je werk tafel kunt bevestigen. Bij de Nail trainer worden ook opzetstukjes geleverd, de nagels, die je op de hand kunt bevestigen. Zo kun je eindeloos blijven oefenen met de Nail trainer. Wanneer je de techniek beheerst ga je oefen op een model. Wanneer je je inschrijft zul je het lesschema ontvangen. Hier staat ook aangegeven voor welke les je een model nodig hebt. Je moet zelf zorgen voor een geschikt model die aan de criteria voldoet die in het schema beschreven staat. Heb je onverwachts geen model, geef dit dan tijdig door. Wij kunnen via onze social media kanalen altijd een oproep doen voor een model!

7. GRATIS TRAINEN
Omdat wij als de beste weten hoe moeilijk het is om de technieken perfect te beheersen, hebben we special gratis oefen avonden speciaal voor jou als cursist. Tijdens onze ‘Together we nail it’ avonden kun je gratis komen oefenen, zodat je vloeiend door je opleiding heen kunt lopen. Je kunt namelijk een volgende les niet 100% volgen en alles er uit halen als je de voorgaande les ergens tegenaan loopt of een techniek niet goed beheerst. Wij willen samen met jou alles uit je opleiding halen en daarom staan wij voor je klaar op de ‘ Together we nail it ‘ avonden. Wanneer je passie hebt voor het vak en tijd investeert in je opleiding en in het oefenen van de technieken, dan wordt je gegarandeerd een goede nagelstylist!

8. CERTIFICAAT & DIPLOMA
Na afronden van een workshop of module ontvang je bij goede prestaties n.a.v. onze beoordelingsrichtlijnen een certificaat. Voor verschillende opleidingen kun je examen doen en een diploma halen, de kroon op je werk. Je kunt examen doen voor Allround nagelstyling, Gel/Acryl technieken en Allround wimperstyling. Het proefexamen en het examen zitten standaard bij je opleiding. Tijdens het proefexamen testen onze vakbekwame docentes of jij klaar bent om op examen te gaan. Ze geven je advies en tips hoe jij het diploma kunt behalen. Het examen bestaat uit een theorie gedeelte en een praktijk gedeelte. Wanneer je op beide vlakken voldoende scoort volgens onze beoordelingsnormen, dan heb je een officieel diploma verdiend!

9. DOCENTES
Wij hebben verschillende docentes bij de Florence Academy, met ieder haar eigen specialiteit. Alle docentes zie je hier. Wanneer je een opleiding volgt zul je meestal les krijgen van 1 en dezelfde docent. Bij sommige moeilijke en intensieve lessen wordt de docent bijgestaan door een tweede docent, omdat we er naar streven dat iedereen voldoende informatie en persoonlijke aandacht krijgt. Wanneer jouw docent vervangen wordt door een van onze andere docentes, zul je hier niets van merken qua inhoud van de lessen. Alle docentes geven op dezelfde manier les. Ontmoet hier al onze docentes!

10. NA HET AFRONDEN VAN JE OPLEIDING
Na het afronden van je opleiding, ga je aan de slag als nagelstylist. Dit gaat echt niet meteen vlekkeloos en je zult altijd nog tegen dingen aan blijven lopen. Maar, wij zijn je redding! Via verschillende wegen blijven we iedere ex-cursist ondersteunen om alles uit haar carrière te halen. Zo kun je iedere werkdag bellen, mailen of chatten met een van onze vakbekwame medewerkers. We organiseren een paar keer per jaar trendworkshops, zodat jullie altijd op de hoogte blijven van de nieuwste trends. Tijdens evenementen geven wij geregeld demonstraties en kun je altijd vragen stellen die wij ter plekken zullen beantwoorden d.m.v. demonstraties.Daarnaast biedt onze academy nog veel meer workshops die je technieken kunnen verbeteren en of uitbreiden zodat je nooit stil hoeft te staan met je salon!

11. TAAL 
De lessen worden uitsluitend in het Nederlands gegeven. Ook het lesmateriaal is in het Nederlands.