De wimper- en nagelstyling opleider van Nederland. Together we nail it! Meer informatie 024 64 510 59

Home » Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heb ik een vooropleiding nodig om een opleiding nagel- of wimperstyling te volgen?

Nee, je hebt geen specifieke vooropleiding nodig als aanvangsniveau. Het niveau van de opleiding is voor iedereen toegankelijk.

Kan ik een workshop volgen zonder enige ervaring?

Dit mag enkel bij de basis workshops.

Kan ik in termijnen betalen?

Er bestaat een mogelijkheid om je opleiding in termijnen te betalen. De Allround Nagelstyling Opleiding kun je in 4 termijnen betalen, de opleiding Gel of Acryltechnieken en de Allround Wimperstyling opleiding in 3 termijnen. Workshops dienen vooraf betaald te worden. Wil je in termijnen betalen? Dit kun je aangeven wanneer je je inschrijft via de website. Hiervoor brengen we 25 euro administratie kosten in rekening. Meer informatie over de termijnbetalingen krijgen per e-mail toegestuurd na je na inschrijving.

Vanaf welke leeftijd kan ik een opleiding of workshop volgen?

Je moet minimaal 16 jaar oud zijn om een opleiding of workshop bij de Florence Academy te mogen volgen.

Hoe weet ik welke opleiding bij mij past?

Wil je een nagelsalon starten dan raden wij altijd aan om de Nagelstyling Allround Plus te volgen. In deze opleiding ga je aan de slag met alle 3 de technieken. Je wordt breed opgeleid en aan het einde van de opleiding weet jij alles over deze 3 technieken. Ga je thuis aan de slag of als hobby? Kijk dan naar de Nagestyling Basis of Allround Opleiding. Vind je het lastig om een keuze te maken? Vraag een kosteloos intakegesprek aan met een van onze academy collega’s! Zij vertellen je graag meer en geven je een rondleiding door de academy. App 06 – 23 53 36 08 of bel 026 – 645 10 59.

Kan ik een Nagelstyling Opleiding volgen die vergoed worden door het UWV?

Ben je uitkeringsgerechtigde in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Dit hangt af van je situatie en traject. Wij raden je aan om contact te zoeken met je contactpersoon bij het UWV en te vragen naar de mogelijkheden.

Wat is een Nail Trainer?

Tijdens de opleiding start je met oefenen van de technieken op een Nail Trainer. De Nail Trainer is een “kunst hand” die je met een handige klip aan je werktafel kunt bevestigen. Bij de Nail Trainer worden ook opzet nagels geleverd die je op de hand kunt bevestigen. Zo kun je eindeloos blijven oefenen met de Nail Trainer. Wanneer je de techniek beheerst ga je oefen op een model.

Waar vinden de lessen plaats?

De lessen vinden plaats bij ons op locatie in Wijchen. Het adres hiervan is Kelvinstraat 7, 6601 HH Wijchen.

In welke taal worden de lessen gegeven?

De lessen worden uitsluitend in het Nederlands gegeven. Ook het lesmateriaal is in het Nederlands.

Waar vind ik het lesschema?

Wanneer je je hebt ingeschreven voor een van onze opleidingen, dan krijg je het lesschema zo snel mogelijk toegestuurd. Wanneer je je inschrijft voor een opleiding Gel- of Acryltechnieken heb je niet iedere week les. Dit zijn aparte modules, die je dus niet tegelijk kunt volgen. Wanneer je een Allroundopleiding volgt heb je iedere week les, omdat je beide technieken volgt.

Van wie krijg ik les?

Wij hebben verschillende docentes bij de Florence Academy, met ieder haar eigen specialiteit. Wanneer je een opleiding volgt zul je meestal les krijgen van 1 en dezelfde docent. Bij sommige moeilijke en intensieve lessen wordt de docent bijgestaan door een tweede docent, omdat we er naar streven dat iedereen voldoende informatie en persoonlijke aandacht krijgt. Wanneer jouw docent vervangen wordt door een van onze andere docentes, zul je hier geen problemen van hebben. Ontmoet hier al onze docentes!

Ontvang ik ook een lesboek?

Ja, tijdens je opleiding krijg je een uitgebreid theorieboek waarin je alle informatie en schema’s kunt terug vinden. Bij workshops ontvang je geen lesboek.

Wanneer ontvang ik alle benodigde producten voor de opleiding?

Bij iedere opleiding hoort een productenpakket die alle spullen bevat die je nodig hebt om te starten met je opleiding. Deze pakketten zijn verdeeld in module pakketten. Op de dag van de start van een module krijg je het pakket van de desbetreffende module. Je krijgt dus niet de eerste les al je producten.

Wat is het verschil tussen een Nagelstyling basispakket en een salonpakket?

In het salonpakket zijn de hoeveelheden groter ten opzichte van het basispakket of zitten er meer producten in een verpakking en hoef je minder (tot vrijwel niks) bij te kopen tijdens je opleiding!

Moet ik zelf een model meenemen naar de lessen?

Ja, zeker! Wanneer je je inschrijft zul je het lesschema ontvangen. Hier staat ook aangegeven voor welke les je een model nodig hebt. Je moet zelf zorgen voor een geschikt model die aan de criteria voldoet die in het schema beschreven staat. Tijdens de eerste les zoek je een buddy waarmee jij je model kunt delen. Heb je onverwachts geen model, geef dit dan tijdig door.

Wat zijn de modeleisen tijdens de Nagelstyling Opleiding en Workshops?

Tijdens de Opleidingen en Workshops ben je verplicht om een model mee te nemen, tenzij anders vemeld in de mail die je voorafgaand aan jouw lesdag ontvangt. Hier dien je rekening mee te houden:

– Het model heeft geen haviksnagels en is geen nagelbijter (uitzondering les probleemnagels).

– Iedere week hetzelfde model meenemen gedurende de opleiding is niet toegestaan.

– Het is niet toegestaan een model me te nemen met nagels gemaakt door een andere nagelstylist.

– Wanneer je echt geen model kunt vinden werk je op je eigen handen.

– Tijdens beoordelingslessen is een model verplicht, anders krijg je geen certificaat.

– Geen model is geen reden om niet te komen.

Wanneer ontvang ik een certificaat of diploma?

Na afronden van een workshop of module ontvang je bij goede prestaties n.a.v. onze beoordelingsrichtlijnen een certificaat. Voor verschillende opleidingen kun je examen doen en een diploma halen, de kroon op je werk. Je kunt examen doen voor Allround Nagelstyling, Gel/Acryl/Acrylgel technieken, BIAB en Allround Wimperstyling. Het proefexamen en het examen zitten standaard bij je opleiding. Tijdens het proefexamen testen onze vakbekwame docentes of jij klaar bent om op examen te gaan. Ze geven je advies en tips hoe jij het diploma kunt behalen. Het examen bestaat uit een theorie gedeelte en een praktijk gedeelte. Wanneer je op beide vlakken voldoende scoort volgens onze beoordelingsnormen, dan heb je een officieel diploma verdiend!

Moet ik mijn eigen lunch meenemen?

Nee, wanneer een lesdag van 09.00 uur tot 15.00 uur duurt krijg je tussen de middag een heerlijke lunch voorgeschoteld! Heb je een les met een model? Dan kan je model ook aan het lunchbuffet aanschuiven! Heb je een allergie of ben je op dieet? Dit is geen probleem voor ons. Geef dit bij inschrijven aan en we zorgen dat er ook genoeg keuze is voor jou!

Wat als ik ziek ben en dus een les mis?

Dat kan altijd gebeuren! Je kunt eenmalig een les kosteloos verzetten. Stuur een mail naar academy@florencebeautyandnails.nl. De les tip applicatie, dag 1 Acryl, Dag 1 Gel en dag 1 Bo2sgel/Acrylgel mag je niet missen omdat deze lessen cruciaal zijn voor het verdere verloop van de opleiding. De overige lessen kunnen ingehaald worden op een later moment na overleg. Kan je een datum niet aanwezig zijn door een andere reden? Laat dit dan vroegtijdig weten zodat we samen kunnen kijken naar een inhaaldatum.

Kan ik naast de lessen vaker komen oefenen?

Omdat wij als de beste weten hoe moeilijk het is om de technieken perfect te beheersen, hebben we gratis oefen middagen speciaal voor jou als cursist. Tijdens onze ‘Together we nail it’ middagen kun je gratis komen oefenen, zodat je vloeiend door je opleiding heen kunt lopen. Je kunt namelijk een volgende les niet 100% volgen en alles er uit halen als je de voorgaande les ergens tegenaan loopt of een techniek niet goed beheerst. Wij willen samen met jou alles uit je opleiding halen en daarom staan wij voor je klaar op de ‘ Together we nail it ‘ trainingen. Wanneer je passie hebt voor het vak, tijd investeert in je opleiding en in het oefenen van de technieken, dan wordt je gegarandeerd een goede nagelstylist!

Ik heb mijn diploma behaald. Hoe nu verder?

Na het afronden van je opleiding, ga je aan de slag als nagelstylist. Dit gaat echt niet meteen vlekkeloos en je zult altijd nog tegen dingen aan blijven lopen. Maar, wij zijn je redding! Via verschillende wegen blijven we iedere ex-cursist ondersteunen om alles uit zijn/haar carrière te halen. Zo kun je iedere werkdag bellen, mailen of chatten met een van onze vakbekwame medewerkers. We organiseren een paar keer per jaar trendworkshops, zodat jullie altijd op de hoogte blijven van de nieuwste trends. Tijdens evenementen geven wij geregeld demonstraties en kun je altijd vragen stellen die wij ter plekken zullen beantwoorden d.m.v. demonstraties. Daarnaast biedt onze academy nog veel meer workshops die je technieken kunnen verbeteren en of uitbreiden zodat je nooit stil hoeft te staan met je salon!