De wimper- en nagelstyling opleider van Nederland. Together we nail it! Meer informatie 024 64 510 59

Home » opleidingen en workshops » Privéles en examen » Proefexamen & Examens

Proefexamen & Examens

Binnen de Florence Academy hanteren we een professioneel beoordelingssysteem. Onze gekwalificeerde docentes beoordelen je werk grondig en begeleiden je daar waar nodig om je te laten slagen als nagelstyliste of beautyprofessional.

Hieronder kun je lezen hoe het beoordelen in zijn werk gaat en welke onderscheidingen je kunt behalen.

DOCUMENTEN

  • BEWIJS VAN DEELNAME
    Bij gratis workshops, of wanneer je niet hoog genoeg scoort voor een workshop of onderdeel van een opleiding ontvang je een bewijs van deelname. Een bewijs van deelname is een bewijs van actieve deelname aan een workshop of onderdeel, maar staat los van je prestaties.
  • CERTIFICAAT
    Een certificaat ontvang je wanneer je de vereiste score haalt na beoordeling van je inzet en prestaties door onze docentes. Certificaten staan zeer professioneel in je salon en onderscheiden je van de onprofessionele stylistes.
  • DIPLOMA
    Een diploma is het officiële bewijs om aan de slag te gaan als professioneel nagelstyliste. Het is echt de kroon op je werk en straalt professionaliteit uit in je salon. Na het afronden van je opleiding ben je verplicht om bij Florence Beauty and Nails deelnemen aan het officiële landelijke examen. Tijdens het examen word je op praktijk en theoriegebied getoetst. Met een diploma wek je vertrouwen bij klanten en onderscheid je jezelf op een professionele manier.

TUSSENTIJDSE BEOORDELINGSMOMENTEN TIJDENS DE OPLEIDING
Wanneer je een van onze opleidingen volgt krijg je bij iedere module een tussentijdse beoordeling. Hiermee toetsen we per module of je klaar bent om naar de volgende module te stromen. Dit wordt beoordeeld d.m.v. opgestelde criteria waaraan je dient te voldoen om ‘te slagen‘ voor de desbetreffende module. Ook geven de docentes schriftelijke tips die jouw technieken zullen verbeteren.

EXTRA OEFENEN TOGETHER WE NAIL IT WORKSHOP
Iedere eerste woensdag avond hebben we een ‘Together we nail it middag‘. Als cursist van Florence Academy ben je welkom om gratis te werken aan jouw verbeterpunten. Wij werken samen met jou, naar jouw diploma toe.

Het examenpakket bestaat uit 2 onderdelen:
–  Proefexamen
–  Examen

Het examenpakket zit standaard bij alle Nagelstyling Opleidingen van Florence.
Heb je in het verleden geen examen gedaan en wil je toch die kroon op je werk ontvangen? Dat kan! Je kunt een examenpakket ook los boeken. De kosten van het landelijk examen zijn € 85,-. De kosten voor het BIAB examen zijn € 50,-.

Om je klaar te stomen voor de final test, bieden wij jou een gratis proefexamen aan. Tijdens het proefexamen krijg je een impressie van het officiële examen, worden je laatste vragen beantwoord, krijg je extra tips en leer je omgaan met de zenuwen.

Het examen bestaat uit twee onderdelen theorie en praktijk.
Op beide onderdelen word je beoordeeld en krijg je een cijfer.
Je kunt dus voor beide onderdelen zakken of slagen. Slagen doe je met een 5,5.

Tijdens het theorie-examen krijg je verschillende open vragen en meerkeuze vragen die betrekking hebben op de theorie die tijdens de opleiding uitvoerig aanbod is gekomen.
Tijdens het praktijk examen wordt je op verschillende punten beoordeeld.
Deze punten  maken een ” Florence waardige nagel ”  en op deze punten zal de focus liggen tijdens de beoordeling. De punten komen uitvoerig en herhaaldelijk aanbod tijdens de opleiding.

IK BEN GEZAKT, WAT NU?
Tijdens het proefexamen kijken onze docentes of je klaar bent voor het echte examen. Op basis van je beoordeling mag je door naar het officiële examen.

Ga je op examen en zak je? Geen zorgen, je mag natuurlijk herkansen. De kosten van een herkansing staan hieronder weergegeven:

Praktijk 1 techniek (Acryl, Gel of Acrylgel) €50,-
Theorie €35,-
BIAB € 50,-

Heb je de opleiding bijna of helemaal met succes afgerond en wil je graag examen doen? Boek dan nu je plaats voor het examen.

HOE ZIET DE DAG VAN HET PROEFEXAMEN ERUIT?

Voorbeeld programma proefexamen Allround Nagelstyling*:

08.45 – 09.00 uur: ontvangst en klaarzetten werkmaterialen
09.00 – 10.30 uur: 1 hand french manicure gel, acryl of acrylgel op sjablonen of tips
10.30 – 10.45 uur: korte pauze
10.45 – 12.15: 1 hand overlay gel, acryl of acrylgel. Op sjablonen of tips (die je nog niet gebruikt hebt bij de andere hand). Aflakken met Gelpolish New York Red
10.45 – 12.00 uur: beoordelen + GO of NO GO officieel examen

Tijdens het proefexamen krijg je tussendoor de mogelijkheid om vragen te stellen.

*Het programma kan afwijken per opleiding (basis, allround, allround PLUS en BIAB). Je ontvangt jouw persoonlijke programma via de mail. Dit programma is leidend.

HOE ZIET DE DAG VAN HET EXAMEN ERUIT?

Voorbeeld programma examen Allround Nagelstyling:

08.45 – 09.00 uur: ontvangst en klaarzetten werkmaterialen
09.00 – 11.30 uur: start praktijk examen deel 1; 1 hand overlay met Gelpolish New York Red en 1 hand french manicure. Eigen keuze welke hand tips en welke hand sjablonen.
11.30 – 12.00 uur: beoordelen
12.30 – 13.15 uur: theorie examen
13.15 – 15.45: start praktijk examen deel 2; 1 hand overlay met Gelpolish New York Red en 1 hand french manicure. Eigen keuze welke hand tips en welke hand sjablonen.
15.45 – 16.30 uur: beoordelen
16.30 – 17.00 uur: bekendmaking & uitreiking diploma

*Het programma kan afwijken per opleiding (basis, allround, allround PLUS en BIAB). Je ontvangt jouw persoonlijke programma via de mail. Dit programma is leidend.

Schrijf je hier in!

Na de betaling ontvang je zo spoedig mogelijk de bevestiging via de mail.
Na de betaling ontvang je zo spoedig mogelijk de bevestiging via de mail.

Schrijf je hier in!

Na de betaling ontvang je zo spoedig mogelijk de bevestiging via de mail.

Gerelateerde opleidingen en workshops